OZ7SKV - Velkommen til Skive-afdelingen af Experimenterende Danske Radioamatører - OZ7KJ

 Statistik

CVR Nr.: 34406197

Opdateret 18. marts 2024

Lokalfrekvens: 145.350 MHz

Repeatere: 145.750 MHz - 434.875 MHz

Klubaften: mandage kl. 19.00

Klub-kontingent (kr. 250,- pr. år) og bidrag til repeaterne, kan betales i klubben eller på konto i Stadil Sparekasse Reg nr.: 9629  Konto nr.: 8980412149. (husk at anføre kaldesignal eller navn).

Lille dokumentar om Struer afdeligen

14. november 2023

Nogle unge "dokumentarister" har være på besøg hos vores naboafdeling i Struer for at lave en lille dokumentar om radioamatør-hobbyen, de var bl.a. med på årets Field Day.

Det er der kommet en noget anderledes video ud af, og det er sjovt at se hvordan man ser på os fra en helt anden vinkel. Link


HF Field Day 2023 - igen en success - nu med det endelige resultat

2. november 2023

Vores tur i "felten" blev igen en stor success, med fint (men dog blæsende) vejr, kun en lille smule regn søndag morgen og som sædvanligt en stak gode radioamatører, forsamlede om verdens bedste hobby.

Vi mødtes på pladsen lørdag formiddag ved 10-tiden til morgenbrød og kaffe, derefter opsætning af antenner og radio-lejr, alle gik på opgaven med krum hals og stor rutine, vi har jo prøvet det før.
Kl. 15.00 lokal tid var vi helt klar og så fik radioerne ellers lov til at overtage æteren mere eller mindre jorden rundt.
Lørdag aften samledes vi alle ved bordet til en omgang Grillstegt Svinekam med Flødekartofler og Coleslaw, igen et absolut højdepunkt på weekendens strabadser, OZ4SI - Søren sørgede på bedste vis for at ingen gik sultne derfra (hvis man da ellers kunne rejse sig).
Generator, radioer og antenner virkede helt som de skulle og resultatet ser ud til at matche sidste år, næsten præcist.

Søndag kl. 15 var det slut og der skulle pilles ned igen, en time senere var vi klar til afgang og pladsen så ud som om vi ikke havde været der.

Billeder og en fin video (OZ9HMN - Heine var på besøg med sin drone) kan ses på vores FaceBook gruppe: Link

Til sidst skal der igen lyde en stor TAK til ALLE der mødte op, også gæsterne udefra - OZ1DKE - Jan og OZ9HMN - Heine, for hjælp til opsætning, radioaktivitet, nedtagning og den rigtig gode stemning, der igen gjorde det til en fantastisk oplevelse for alle.

Et foreløbigt resultat kan ses her: Link

Det endelige resultat er nu kommet, det blev til en ærefuld 2. plads, Tillykke til OZ9EDR med sejren! Link

Igen havde vi sponsorer på, Hancock Bryggerierne leverede øl/vand så væskebalancen kunne opretholdes og Rønbjerg Maskinstation og Transport leverede brændstof til generatoren.

 


TV om vores hobby

26. oktober 2023

Horsens afdelingen, OZ6HR, har medvirket i et fint lille indslag om verdens bedste hobby på TV-Syd. Link


HF Field Day 2022 - Vi er tilbage!

2. oktober 2022

Sidste år lovede vi os selv at vi ville rejse os igen, og det har vi leveret!

Det blev en rigtig god og hyggelig weekend med godt vejr, godt selskab, masser af radioaktivitet og god mad.

Opsætning af campingvogne, antenner, generator og radiogrej forløb planmæssigt, og alt virkede som det skulle, ikke mindst på grund af de mange der deltog i løjerne, vi havde endda besøg udefra: OZ1DKE Jan kom og kørte en masse radio, OZ30EU Svend Erik og XYL Susanne gæstede os hele weekenden og hjalp utroligt meget til, TAK til ALLE der deltog!!!

Som man kan se på billedet har vores generator nu fået permanent plads på egen trailer, det er nok medvirkende til at den opførte sig pænt gennem hele seancen.

Vores radiomæssige resultat kan vi vist være ret stolte af, vi skal tilbage til 2011 for at finde et større point-tal, og vi mener ikke at der var specielt gode forhold på båndene i år, det kneb gevaldigt på de høje frekvenser.

Traditionen tro var der lørdag aften fin servering med steg og flødekartofler ad libitum, det var igen en stor success, tak for mad til mesterkokken OZ4SI Søren.

En foreløbig log kan ses på dette link og det endelige resultat her.

OZ3MC - Martin har lavet en lille rundtur på pladsen, den kan ses her.

Igen i år har vi sponsorer på, Hancock Bryggerierne leverer drikkelse til tørstige ganer og Staby-Rønbjerg Maskinstation leverer diesel til generatoren.


Aurora på 6m

15. april 2022

Torsdagens NAC test på 6m blev en af de sjove, en lille solstorm den 12. april gjorde at der kom gang i auroraen lige netop denne aften, og det nød vi godt af i ca. 1½ time med fine forbindelser hele kompasset rundt, selvom antennen pegede mod nord.

Der er lagt et par videoer på vores Facebook-gruppe af de sjove QSO'er og hele resultatet af aftenens "kamp" kan jo ses under NAC-resultater her på siden.